frezen

Solid - Ide Woods

Solid is een Belgische producent van tuinhuizen en carports, die geleverd worden in kant-en-klare bouwpakketen. Voor de productie van topgevels voor tuinhuizen zocht Solid een flexibele oplossing.

"Flexibiliteit als grootste troef"

"Vroeger lieten we grote series van onze toppen voor tuinhuizen maken bij een maatwerkbedrijf. Dat zorgde ervoor dat we ook steeds afhankelijk waren van de toppen die we op voorraad hadden. Dankzij de robot CNC-machine kunnen we flexibel produceren: we maken vandaag wat we morgen nodig hebben" zegt Peter Ide, zaakvoerder van Solid.

"De machine is betrouwbaar en accuraat, dat zorgt voor een enorme efficiënte productie."
Peter Ide, Solid

Aansturing door SprutCAM

"De operator legt bij de machine een aantal planken op. Daarna freest de robot de vorm van de top en zorgt ze ook voor accurate infrezingen. Die contouren en infrezingen worden op voorhand bepaald in SprutCAM, waar we de technische tekening omzetten naar de juiste bewerkingen voor de machine" legt Peter uit.

Peter Ide Solid

Goede communicatie

Peter Ide heeft bewust gekozen voor CNC Solutions: "Ze zijn enige speler op de markt met zoveel ervaring met het zagen en frezen van hout. We hebben met hen een hele goede communicatie, wat zorgt voor een vlotte samenwerking."

Deze website gebruikt cookies voor marketingdoeleinden.